• Hjem
  • Foreningen
  • Oberwetz

SG Oberwetz

Gedved IF har siden 1972 været venskabsforening med SG Oberwetz.

Venskabet blev etableret gennem Euro Sportring som formidlede kontakter mellem interresserede foreninger. Første forsøg kiksede for begges foreningers vedkomende, med en østrisk folkedanserforening og en hollansk cykelklub. Men i andet forsøg blev SGO og GIF sat sammen og det viste sig hurtigt at kemien mellem de 2 foreninger og byer var rigtig god. Euro Sportring eksisterer stadig, men arrangerer i dag ture til stævner på tværs af landegrænser.

I starten lå placeringen ikke fast, men i mange år har der været afrejse torsdag før pinse og hjemkomst søndag 2.pinsedag, på skift hvert 2. år.

Oberwetz er en lille landsby med ca. 650 indbyggere, beliggende ca. 80 km nord for Frankfurt a.M., med gamle bindingsværks huse langs den smalle hovedgade gennem byen. Udenom nyere kvarterer og lidt let industri. Der er et utroligt godt sammenhold i mellem byens foreninger og indbyggere som støtter hinanden på kryds og tværs.

Venskabet mellem SGO og GIF er også mange personlige venskaber. Indkvarteringen sker privat og mange har boet hos hinanden i 10 – 20 – 30 år. Enkelt venskaber går helt tilbage til starten i 1972.

Venskabet bygger på sport og hygge. I starten havde begge foreninger både herre og dame fodbold hold, men som årene er gået er det blevet sværere og sværere for foreningerne at stille hold til ”landskampen”. Man har lånt spillere hos hinanden og spillet med færre spillere på holdet. Damerne har spillet rundbold i mange år. Rundt om sporten har der været diverse udflugter og ture til seværdigheder, forlystelsesparker, strande m.v..

Og ikke mindst pinsefest med musik, dans og festlige indslag.

Et så gammelt venskab skal plejes og vi søger hele tiden nye værtsfamilier, deltagerer der er nysgerrige for hvad det er for noget samt nye ideer og forslag, så vi også i fremtiden kan holde fast i venskabet.

Oberwetzudvalget består af følgende:

Rasmus Mazanti, tlf. 4037 7880, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Michael Jensen, tlf. 2327 5728, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Conny Th. Westphall, tlf. 5358 5459, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jakob Th. Westphall, tlf. 4012 3239, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.